Kaszotto z kaszy gryczanej z Młynów w Stoisławiu

Składniki:

filiżanka kaszy gryczanej z Młynów w Stoisławiu, 1 opakowanie szpinaku mrożonego, mrożona fasolka szparagowa (wg uznania) ewentualnie groszek, 2 średniej wielkości cebule, opakowanie serka topionego, 3 jaja, ser (może być pleśniowy lub mozzarella), czosnek, sól, pieprz.

Sposób przyrządzenia:

1.Kaszę ugotować na sypko zachowując proporcje 1:2 w bulionie, w tym samym czasie podsmażyć cebulkę i szpinak na patelni, dodać fasolkę i lekko poddusić.
2.W osobnej miseczce wymieszać jajka z serem. Można dodać jakikolwiek ser (taki, który mamy w lodówce - w tym przypadku mozzarella). Wymieszać powstałą masę z mieszanką na patelni, a następnie dodać ugotowaną kaszę gryczaną. Doprawić wg smaku solą, pieprzem i czosnkiem.
3.Podawać z jajem usmażonym tak, aby żółtko było płynne (opcjonalnie - jeśli ktoś nie lubi, nie musi).
kaszotto z kaszy gryczanej
Smacznego :-)